Puh vilken resa

Vi visste redan i förväg att resan mellan Galapagos och Natal i Brasilien skulle bli jobbig. Fem olika flighter, 4 byten. Men först skulle vi åka taxi från hotellet. Vår vän på båtfirman hade bokat en taxi som skulle komma och hämta oss som kompensation för att båtresan var överbokad och vi fick åka en annan kryssning. Redan då började strulet, taxin kom naturligtvis inte... Fick promenera ned till den större gatan och ta en taxi därifrån. Blev lite stressigt på flygplatsen. Han som checkade in oss sa att han kunde bara checka in bagaget fram till Bogota, där skulle vi bli tvungna att hämta ut bagaget och checka in på nytt.
Flög till Guayaquil, sen till Quito, där kunde vi inte hitta transfer så vi frågade en i informationen. Då sa han att vi skulle ta vårt bagage och gå en trappa upp och checka in. Vårt bagage är redan incheckat till Bogota sa vi. Nej, här måste alla hämta ut sina bagage säger han. Så tillbaka till bagage-utdelningen där våra väskor låg, sen till incheckningen. Nästa mellanlandning var Bogota och då skulle vi bara ha en timme och 20 minuter från planet landade till nästa plan gick.
Naturligtvis blev det fel på trappan som de körde fram när planet hade landat, så vi kom inte av planet... Blev 10 minuter sena. Sprang i full fart och hämtade väskor och genom alla kontroller. Naturligtvis blev det stopp i passkontrollen där hon försvann ett tag med Jörgens pass. Kom vidare och sprang mot tullen. I alla länder här måste man fylla i massa dokument där man lovar att man inte har massa frukt, mediciner etc med sig. På planet sa flygvärdinnorna att det bara gällde de som skulle stanna i Colombia, inte oss som skulle vidare. Så när vi kommer till tullen och det blir totalt stopp tror jag nästan Jörgen ska slå till den lille gubben. Jag fyllde i formuläret så snabbt jag bara kunde med passnummer, flightnummer etc och vi fick springa vidare. Upp till incheckningen - stängt! För sent... Ni kanske kan ta med stora väskorna direkt på planet, sa personalen. Om ni hinner... Vi sprang vidare... Kom till säkerhetskontrollen och här blev det stopp igen. För i och med att vi hade allt vårt bagage så hade vi ju sånt man inte får ta med. De öppnade och gick igenom allt, tog alla solcremer, myggmedel, nagelsax, vinöppnare, fruktkniven... Sen tokstressa vidare... Naturligtvis låg gaten längst bort. Hjärtat dunkade, vi flåsade och sprang, hela tiden ropandes excuse me, excuse me så vi skulle kunna springa förbi alla. Totalt slut kom vi fram till gaten och hann precis kliva på - med väskorna! Puh!
Framme i Sao Paolo skulle vi ha ganska gott om tid att byta. Det var total kaos på flygplatsen och människor överallt. Incheckningskön var ca 200 meter lång. Väl framme vid incheckningen säger de att boarding är NU! Nej, det ska vara en timme kvar säger vi. Men då har han bokat om oss på ett tidigare flyg så det är bara att stressa till gaten.
Snacka om att det var skönt att vara framme i Natal! Nu dröjer det nio dagar innan vi ska ut och flyga igen och vi ska bara njuta av den underbara fotbollsstämningen!
 


Kommentarer
BP

Det är nästan att jag tycker väldigt synd om dig/er. Herregud vilken stress. Men med tanke på att ni är precis där jag skulle vilja vara just nu, så slutar jag genast tycka synd om dig/er.
När jag tittar på bilderna blir jag bara som himla avis;-) Hoppas, hoppas att ni få se en match irl. Men som jag såg på BBC har dom ju satt upp storbildsskärmar på stränderna. 10 000-tals människor kollar matcherna. Vilken underbar stämning det måste vara där - helt underbart!

2014-06-18 @ 10:14:25
URL: http://bp-computerart.blogspot.se
KajsaLisa

Herregud, den här storyn innehåller precis allt man vill slippa på en resa. Men av bilderna att döma så var det väl värt besväret.

2014-06-18 @ 12:09:08
URL: http://kajsalisasblogg.wordpress.com
Maria

Usch!!! Blev stressad bara av att läsa....

2015-08-18 @ 12:50:42
URL: http://www.maria-jagochdemina.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mias Mix

En mix av livets fröjder helt enkelt.

RSS 2.0