Mycket eller lite?

När man är utomlands gäller det att hålla koll på valutakurser, räkna snabbt när man går o handlar etc. I Costa Rica har de colón och vi fick ganska många tusen colón! Att gå omkring med 20 000-sedlar känns konstigt. Man känner sig lite rik. Men sen när man handlar o allt kostar flera tusen känns det tvärtom. 1000 colón är ca 15 SEK.
I vilket fall som helst tycker jag de har väldigt vackra pengar!
Fick 5000 colombia-pengar av sonen som han hade kvar. Idag bytte vi plan i Bogota och tänkte att vi skulle använda dem. Det räckte till en tictac-ask :)
 
 
1 Bp:

skriven

Sedlarna är färgglada och påminner om NIS, Israels valuta. Så himla kul att du kan blogga. Undrar vilka matcher du kommer att titta på i Brasilien.

2 Marit Johansson:

skriven

Ja det var vackra sedlar, kanske tycker de detsamma om våra sedlar :) man är så van vid sina egna att man inte ser hur fina de är!

3 Herr Nilssons Fru:

skriven

Japp snygga pengar, kul att se pengar för de gör man ju sällan nu för tiden, bara kort o kort o kort.
Du vad mysigt du verkar ha det långt där borta.
Kramiz

4 Erik Semlan:

skriven

Ha ha, ja det var ju inte mycket för en som det verkade stor sedel.
Får mig att minnas den gamla lire som de hade i Italien förr. Den var inte heller värd mycket och enskilda banker tryckte upp små "monopolpengar" som ingen ville ha, inte ens tiggarna. Mynt var svårt att få. Fick speciella tvättmynt eller godis istället för växel. Hopplöst.
Kanske har de hög inflation i flera länder?

Kommentera här: