Tisdagstema: Tyst

Veckans tema är tyst. Här hemma har det varit tyst hela dagen eftersom mannen är ute o reser. Har inte ens pratat i telefonen. Lite småprat med katterna förstås. Har haft migrän ett par dagar och då uppskattar jag tystheten. Men om jag lägger mig i ett mörkt o tyst rum, är det då tyst? Nej nog hör jag nån granne hamra med något i sin trädgård, eller så hör jag klockan slå som den gör varje hel och halv timma, luftvärmepumpens surr hörs extra tydligt när allt annat är tyst. Idag har jag lystnat på tystheten. Och egentligen är det nog aldrig helt tyst. När jag red så hörde jag löven prassla under hästhovarna, fåglarna som kvittrade, vinden som susade, klapprande hovar när vi passerade asfalten, lite knirrande från sadeln.
Det tystaste jag stötte på idag var denna sommarstuga:
Här rider jag ofta förbi och då är alltid en äldre man o kvinna ute i trädgården och hälsar glatt, småpratar lite. Idag var det igenbommat för hösten, ingen bil, ingen man eller kvinna, inga glada röster. Bara tyst.
 
 
 
1 Della / Var Dag ett Äventyr:

skriven

Du har så rätt, det är sällan helt tyst.

Svar: Nej inte när man vill i alla fall :)
Mia Ahlstrand

2 jeanette:

skriven

Väldigt skönt med tystnad.

Svar: Ja visst är det!
Mia Ahlstrand

3 Annika:

skriven

Där fick jag mig en liten tankeställare! Nä det är inte ofta det är helt tyst. Några små ljud sipprar ofta igenom. Är nog så van med att det inte är helt tyst att man stänger ute de små ljuden.

Hoppas migränen lämnar dig nu.

Svar: Ja visst vänjer man sig med de små ljuden o oftast hör man dem inte. Tredje dagen med migrän nu så den ger sig nog snart. Har blivit mycket bättre sen jag började dricka Aloe Vera Gel.
Mia Ahlstrand

4 Freja:

skriven

När jag har migrän är jag oerhört ljus och ljudkänslig, då är tystnaden efterlängtad! Och i den sommarstugan kanske jag skulle kunna ligga ner och vänta på att anfallet går över!

Svar: Kan tipsa om att dricka Aloe Vera Gel mot migrän. Jag har provar allt känns det som. Nu har jag bara 4-5 dagar per månad i stället för 8-10 som jag hade förut. Ha det bra!
Mia Ahlstrand

5 Anita - Malta:

skriven

Ja, ibland finner man inte tysnaden när man så väl behöver den. Känner igen det där med migrän. Är ändå evigt tacksam över att kunna lyssna och höra. Din beskrivning av din ridtur skulle nog inte vara lika skön i total tystnad. Nästan lite skrämmande.

Vilken underbart vacker höstbild med det röda huset och naturens alla färger. De som bor där kommer väl tillbaka till våren. Fast till dess känns det ju ganska så långt just nu. Ha en skön fortsatt vecka Mia !

Svar: Ja skulle det vara totalt tyst skulle det nog kännas väldigt skrämmande... Vi vänjer ju oss vid alla små ljud så man tänker normalt inte på dem. Men hör dem när man inte vill höra dem :)
Mia Ahlstrand

6 kiki freese:

skriven

Tystnaden efter avslutad aktivitet är nog den tystaste tystnaden.
Fin trädgård.
/Kiki

Svar: Ja då blir det så plötsligt tyst!
Mia Ahlstrand

7 Stare Ström:

skriven

Inte är det ofta som det är helt tyst, i synnerhet inte om man bor i en stad.

Svar: Nej verkligen inte :) Och vi vänjer ju oss vid att alltid ha massa ljus omkring oss.
Mia Ahlstrand

8 Anonym:

skriven

Tänk vad ett sommarnöje kan vara tyst då ägarna stängt för säsongen

Svar: Ja verkligen!
Mia Ahlstrand

9 Violen på Brandholmen:

skriven

Total tystnad finns den? Vissa av våra vardagliga ljud hemma vänjer vi oss vid och uppfattar att det ändå är tyst och stillsamt omkring oss!

Svar: Stämmer så bra! Det är bara när man letar efter tystnaden man hör de där små ljuden som man annars inte ägnar en tanke åt :)
Mia Ahlstrand

10 Mormor:

skriven

Det virket rimelig stille der :)
Ha en flott kveld :)

Svar: Tackar! Ja väldigt lugnt o tyst.
Mia Ahlstrand

11 Louice:

skriven

Vilken fin bild du har

Svar: Tack!
Mia Ahlstrand

12 Hanna:

skriven

Jag tycker att din beskrivning låter mysig, oavsett om det är lite ljud. Som det där med klockan, mina föräldrar har en klocka som slår varje halv och heltimme, man liksom vänjer sig och vaggas till ro. Men det är svårt att undkomma ljud i dag, så är det.

Svar: Ja verkligen svårt att undvika ljud. Och visst vänjer man sig vid dem så man knappt hör dem :)
Mia Ahlstrand

13 Pialotta:

skriven

Inget vidare med Migrän :( Jag har också det ibland ... fy, då vill man ha det tyst ... I många sommarstugor är det vila nu och tysthet ... härlig bild :)

Svar: Nej migrän är man gärna utan... Men den har i alla fall blivit bättre sista året :)
Mia Ahlstrand

14 Anonym:

skriven

Inget vidare med Migrän :( Jag har också det ibland ... fy, då vill man ha det tyst ... I många sommarstugor är det vila nu och tysthet ... härlig bild :)

15 Marja:

skriven

En underbar bild på sommarstugeidyllen i höstfärger. Migrän är inte roligt att ha och då vill man helst ha det mörkt och tyst. :)

Svar: Tack! Nej migrän är man gärna utan...
Mia Ahlstrand

16 Malys Krok:

skriven

Når høsten kommer blir det stille mange steder. så fint det ser ut på dette stedet.-Margit-

Svar: Tack! Ja en mysig liten sommarstuga de har :)
Mia Ahlstrand

17 Marit Johansson:

skriven

Vilken fin tolkning du gjort. Visst är det skönt att lyssna på tystheten ibland, bara lite trygga bakgrundsljud som en slags bekräftelse på att livet tickar på.

Svar: Tack! Ja blev visst lite djup denna gång :)
Mia Ahlstrand

18 B i r g i t t a:

skriven

Så fint inlägg om tystnad - poesi :)

Svar: Tack!
Mia Ahlstrand

19 Pysselfarmor:

skriven

Nej riktigt tyst är det ju aldrig....i huset i Tumba är det aldrig tyst. Det är till- och frånluftspumpen som låter och den blir jag väldigt irriterad på ibland. I huset i norr är det totalt tyst och där kan det också vara helt tyst ute i naturen - speciellt på vintern när det inte är så livligt med fåglarna i skogen.

Svar: Låter härligt med den norrländska tystnaden :)
Mia Ahlstrand

Kommentera här: