Motionera mera

Tisdagstema vill att vi visar vad motion är för oss. För mig som är uppväxt i en idrottsfamilj så är ändå vardagsmotionen det viktigaste. Att ta cykeln eller apostlahästarna istället för bilen alla gånger man kan. Gå i trappor istället för att ta hissen. Ha en vettig fritidsaktivitet som passar en själv. Alla är inte gjorda för att springa marathon... Det finns så många sätt att röra sig på.
Så länge man är barn så rör man sig automatiskt mycket. Visserligen har mycket av spontanleken fått ge vika för datorer och TV-spel. Men många barn leker, hoppar, busar utan att tänka på det som motion. Men när de börjar närma sig högstadieåldern blir det ju plötsligt pinsamt att leka, då ska man stå och hänga med varandra istället. Därför tror jag det är jätteviktigt att barn börjar med organiserad idrott ganska tidigt. Om de är vana att träna och röra på sig fortsätter de även när de blir äldre. De märker själva hur bra de mår när de rör sig.
Det är föräldrarnas ansvar! Föregå med gott exempel och ta med barnen på promenader, vandring, bergsklättring (behöver inte vara stora berg). Se till att de får sund inställning till rörelse och motion. Och se till att de har roligt! Så är det även med oss vuxna, vi måste tyckte det är roligt för att motivera oss att kämpa vidare.
Om man är på en fest med riktigt bra musik kan man dansa i timmar så fötter och ben värker... Hur många av oss skulle ut och springa i timmar?
 
Se andra bilder av motion:
 
1 Violen på Brandholmen:

skriven

Så klokt du tänker! Den enkla vardagsmotionen är jätteviktig och den behöver inte vara krånglig, precis som du skriver! Det är ju faktiskt skönt att vara ute och röra på sig även om vädret inte är det bästa!
Ha en skön dag!

Svar: Ja alla kan röra på sig på något sätt ,efter sin egen förmåga. Vi mår ju så mycket bättre då :)
Mia Ahlstrand

2 Hanna:

skriven

Japp, det är mycket viktigt att röra på sig. Vardagsmotionen är som sagt viktigast, man behöver inte svetta sig knäsvag på ett gym.

Svar: Nej sköna promenader kommer man långt med :)
Mia Ahlstrand

3 Marit Johansson:

skriven

Kloka ord, visst är vardagsmotionen också viktig :)

Svar: Ja vi mår ju så mycket bättre om vi rör oss :)
Mia Ahlstrand

4 Monica o Jacob:

skriven

Att springa är inte mitt förstaval, en snabb promenad är att föredra.
Lekfull bild undrar om hon blev sur när han drog ner mössan över ögonen;-)))

Svar: Älskar också promenader! Nej hon blev inte sur... Min kompis dotter o man som busade när vi var ute o grillade korv i söndags.
Mia Ahlstrand

5 Josefine Hellgren:

skriven

Jisses.. jag måste röra på mig ännu mer!!

Svar: Ja det är nyttigt så bara att sätta igång :)
Mia Ahlstrand

6 Stare Ström:

skriven

Så rätt tänkt!

Svar: Ja tänk om alla rörde på sig vad vi skulle spara pengar i sjukvården :)
Mia Ahlstrand

7 Rimkogeren:

skriven

Tak for din kommentar:-) Fin motion.

Svar: Tack!
Mia Ahlstrand

8 Eva Trillian:

skriven

Ett väldigt sunt inlägg om motion :)

Svar: Tack! Tycker det är så självklart att man ska röra på sig, men tyvärr är det inte lika självklart för alla.
Mia Ahlstrand

9 Malys Krok:

skriven

Ja det er sant. Det er viktig med daglig mosjon, og det blir det hos meg, som har en liten hund.
Emma må ut på tur! Ser ut til at de to du har på bildet har det artig når de mosjonerer.
-Margit-

Svar: Hund är jättebra, då kommer man alltid ut! Vi var ute o promenerade o grillade korv i söndags och min väninnas dotter o man lekte lite :)
Mia Ahlstrand

10 Della / Var Dag ett Äventyr:

skriven

Det skulle inte jag, det är ett som är säkert. Men gå däremot, det kan jag göra länge.

Svar: Ja det är skönt att promenera :)
Mia Ahlstrand

11 Annika:

skriven

Så sant så sant. Vardagsmotionen ska man absolut inte underskatta.

Svar: Nej, det ger mkt mer att röra sig lite varje dag än mkt 2 ggr i veckan :)
Mia Ahlstrand

12 Matfarbron:

skriven

Fin höstbild med lek som är en jättebra gratismotion

Svar: Ja vi borde fortsätta leka hela livet :)
Mia Ahlstrand

13 llhertz:

skriven

Lek är så klart den bästa motionen.
Men om livet inte alltid leker så är gå i timmar det näst bästa alternativet (för mig) :)

Svar: Promenader är ett underbart sätt att motionera :)
Mia Ahlstrand

14 Louice:

skriven

Du hade en fin bild med på motion

Svar: Tack :)
Mia Ahlstrand

15 Pialotta:

skriven

Absolut. du har så rätt i vad du skriver här ... All rörelse ger motion ... som vi har börjat med promenader ... snart i 3 månader 3 ggr. i veckan beger vi oss ut på strövtåg i naturen :) Härlig bild du visar :)

Svar: Underbart att höra och dina bilder var fantastiska. Vi är ett tjejgäng som går en gång per vecka. Men så har jag ju hästen som jag är hos 5 dagar i veckan och sen blir det alla egna promenader eller med mannen. Svårast är att komma ihåg höft- och knä-övningarna... det är ju inte lika kul...
Mia Ahlstrand

16 Laura:

skriven

Kloka ord och jag önskar att flera tog till sig dem. Visst är det föräldrarnas ansvar att barnen rör på sig! Lata och osunda föräldrar = lata och osunda barn (för det mesta iaf).
Själv rör jag inte på mig tillräckligt trots att jag lovar mig att börja varje dag. Det blir aldrig av och sen har jag ont. Ja, en ond cirkel men jag har inte hittat en motionsform som jag orkar hålla på med i längden...

SV: Jag hade inte kunnat låsa in mina eller släppa ut dem även om jag ville. De brukar vara snälla och sova hela natten men ibland får de sina tokryck ;-) Inatt fick jag sova iaf! Jättesmart med kort somman byter ut dagligen, det ska jag anamma :)

Svar: Skönt att du fick sova :) Försök att göra motionerandet till en vana. Tex promenad varje måndagskväll. Simma varje onsdag etc. Då är det lättare att det blir av. Och börja inte med för mycket på en gång, då lägger man oftast av med allt. Lycka till!
Mia Ahlstrand

17 Anita - Malta:

skriven

Kloka ord Mia. Själv har jag (dessvärre) inga barn men visst kan har föräldrarna ett stort ansvar. Minns inte att det uppmuntrades om motion när jag var liten men som stor sitter jag inte stilla länge ;-) Motion är en del av min vardag och får jag inte röra på mig blir jag orolig och rastlös. Då pratar jag vardagsmotion. Långa snabba promenader, gå istället för att ta hissen osv.. Utnyttjar alla tillfällen jag kan för att röra på mig. Nog om det. Din bild är en riktig gladbild. Busa och ha kul måste också ingå i vardagens bestyr.

Att hålla på med bilder, fota och vara med i olika fotoutmaningar är jättekul. Så länge det inte går till överdrift och man nästan känner sig stressad. Hos mig är det nog mitt psyke som ständigt åker bergochdalbana som trögar. Maken säger att det kanske kan räcka med att vara med ett par gånger i veckan. Helt rätt. Måste nog tänka om lite här. Välkommen till Fredagstema hos Birgitta ;-) Tror inte jag hinner.... ;-) Ha en skön kväll Mia !

Svar: Ja vad klokt det är att vardagsmotionera! Vi mår ju så mkt bättre då!
Hade fullt upp hela dagen igår så det blev inget fredagstema. Kanske hoppar på helgbilden hos Marit istället, vi får se. Tre ggr i veckan känns precis lagom för mig just nu. Blir det mer fart i nya firman får jag kanske minska lite. Huvudsaken är att glädjen finns där och att det inte blir ett måste. Lyssna på din kloka man och blogga bara när du känner att det är kul! Men sluta inte helt för man blir så glad av dina bilder :)
Mia Ahlstrand

Kommentera här: