Vad vore Gnesta utan pendeln?

Trafikverket har fått för sig att ta bort pendeltåget från vår lilla by. 25-30% av befolkningen pendlar dagligen till Södertälje/Stockholm. Just närheten till Stockholm genom pendeln har fått Gnesta att bli attraktivt. Många har valt att flytta till Gnesta för att låta barnen växa upp i en lantligare miljö. Barnen får gå i mindre skolor, kan vara ute och leka i skog och mark, medan föräldrarna kan pendla till sina arbeten.
Regionaltåget kom till Gnesta för sex år sen. Där föreslår man nu färre stopp i Gnesta. Hur tänker man egentligen??? Ska alla börja åka bil till jobbet på den redan hårt trafikerade 57:an. Ja vi skulle "bara" behöva åka till Järna för därifrån ska tågen gå som vanligt. Snacka om stor parkeringplats de behöver bygga där!
Gissur Ó Erlingsson har skrivit en otroligt bra insändare i SN, läs den här! Stämmer så bra allt han skriver!
Hur ska ungdomarna göra som vill åka in på bio eller något annat en kväll? Eller åka in till stan och shoppa lite en lördag? De har inget körkort och kan ta sig till Järna.
På lördag blir det manifestation nere på torget och det är bara att hoppas att hela Gnesta går man ur huse för att visa att vi vill bevara vårt pendeltåg!
 
Skriv under för att behålla pendeltåget:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7821
 
 
 
1 Pysselfarmor:

skriven

Mycket märkligt tänk från "de som bestämmer" - helt enkelt rakt åt "flatters" som vi säger på norrländska. Ur led är tiden! Kan jag skriva på någon protestlista via internet?

Politikerna tänker varken på miljön mer än med tomma ord inte i handling och inte heller på en "levande landsbygd". Dårar! Och jaaa fastän jag inte är berörd blir jag djäkligt sur!

Svar: Ja det är så vansinnigt så man trodde det var ett skämt först! Skriv gärna på!!! http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7821
Mia Ahlstrand

2 Pysselfarmor:

skriven

så nu har jag skrivit på!

Svar: Tack för det!
Mia Ahlstrand

3 Marit Johansson:

skriven

Hoppas ni lyckas rädda ert pendeltåg!

Svar: Ja vi måste bara lyckas! Finns inget alternativ! Det positiva är att alla blir enade, det skapas facebook-grupper, skrivs låtar av lokala musiker etc.
Mia Ahlstrand

4 Caroline:

skriven

Nä fy va trist. Bra att ni tar tag i manifestationer och liknande för att visa ert missnöje.
Lycka till!

Svar: Tack! Ja det är helt vansinnigt förslag från Trafikverket. Kommer nog bli mer än fullt på torget!
Mia Ahlstrand

Kommentera här: