Tisdagstema: Hälsosam

Det är nog många som försöker ta tag i hälsan nu så här efter sommaren. I vår familj har vi alltid rört på oss mycket. Ända sen jag var liten. Semestrarna bestod av längdåkning på vintern och vandring på sommaren. När jag sedan träffade en fotbollsnörd och vi fick två idrottstokiga barn så har det bara fortsatt. Idrotten har styrt våra liv som jag skämtsamt brukar säga till min man, eftersom vi har fått planera efter alla matcher, cuper etc. Men så roligt det är med idrott!
Själv är jag ingen lagidrottare utan går promenader, joggar gärna när höft och knän tillåter, men framför allt rider jag nästan varje dag. Hälsosamt även för själen att vara ute i vår underbara natur. Bilden är från sommarens vandring i Italien där det blev 4-5 timmars vandring varje dag.
Efter att ha arbetat 7 år i en fotbollsförening kommer jag snart jobba med hälsa på annat sätt. Håller på att starta egen firma med bland annat HLR-utbildningar (hjärt- och lungräddning). Ska bli jätteroligt!
 
Fler hälsosamma bilder:
 
1 Leena:

skriven

Vad underbart att ha vandrat i Italien! Vi vandrar också ofta på semestrar och det har blivit på många håll i världen under årens lopp. I Italien har vi vandrat i Cinque Terre.

Svar: Vi vandrade runt Comosjön och det var fantastiskt vackert! Men väldigt dåligt skyltat bland vandringslederna.
Mia Ahlstrand

2 Vespa Vulgaris:

skriven

Här är en till som gillar att vandra i Italien. Jag har hållit mig till bergsområden, Dolomiterna och Valle d'Aosta eftersom blommorna på alpängarna är så fantastiska. Kan du rekommendera andra ställen?

Svar: Vi vandrade på tre olika ställen runt Comosjön. Vid Menaggio och Bellagio var det mycket skog och väldigt brant. Vid Como tog vi bergbanan upp och vandrade ovanför trädgränsen, vilket var fantastiskt vackert. Rent allmänt var det fruktansvärt dåligt skyltat. Gick fel ett par gånger. Vandrade sen i Garmisch-Partenkirchen i södra Tyskland och det var faktiskt mycket bättre. Och även där supervackert!
Mia Ahlstrand

3 Violen på Brandholmen:

skriven

Det är skönt att vandra och bli så där härligt trött men ändå uppiggad! Jag minns när vi vandrade på Irland och det regnade och blåste nästan hela tiden. Vi var ständigt genomvåta men så roligt vi hade!
Ha en skön dag!

Svar: Ja det är härligt uppfriskande! Och Irland är ju så vackert!
Mia Ahlstrand

4 Hanna:

skriven

Ja med den där naturen framför sig så är det nog inte några problem att röra på sig, så vackert! Lycka till med firman och ha en fin dag!

Svar: Det var helt underbart fint! Tack tack, ska bli spännande!
Mia Ahlstrand

5 Anita - Malta:

skriven

Vilken underbar bild !! Där skulle jag gärna vandra i timmar. Kul att läsa om hur idrotten styrt ditt liv. Tror många skulle må så mycket bättre om de rörde på sig lite mer. Har man det sen barn sitter det nog i generna ;-) Själv blir jag trist och tråkig om jag inte får röra på mig. Mina dagliga snabba promenader utmed medelhavet har blivit en rutin jag inte kan vara utan. Älskar djur inklusive hästar och hundar. Vovven blev det ju inget av och mina ridlektioner rann ut i sanden. Suck. Låter helt underbart att ha egen häst och rida ut i naturen under tidiga morgontimmar. Lycka till med din nystartade firma. Håller tummar o tår för att det ska gå bra.

Svar: Konstigt, svarade på din kommentar igår men det svaret är borta nu... Man förstår sig inte på tekniken ibland... Ja när man är van att röra på sig och sen inte kommer ut då får man nästan lite panik. Igår var jag på Gröna Lund hela dan, men var bara tvingen att åka ut och rida på kvällen. Medelhavspromenader är ju bara underbart! Kanske kan det bli en liten hund i framtiden :) Tack, ska bli väldigt spännande med nytt jobb. Kände att jag behövde en förändring i mitt liv så jag sa upp mig :)
Mia Ahlstrand

6 Annika:

skriven

Härlig backer för hälsosam vandring. Promenader och vandring är något jag verkligen uppskattar. Roligt med egen firma. Lycka till

Svar: Tack! Ja visst är det skönt att promenera!
Mia Ahlstrand

7 Stare Ström:

skriven

Vilka fina backar för promenader! Lycka till med firman!

Svar: Tackar tackar!
Mia Ahlstrand

8 Fröken Christina:

skriven

Att fotvandra i Italien låter härligt. En skön, grön bild.

Svar: Tack, det var jättehärligt :)
Mia Ahlstrand

9 Pysselfarmor:

skriven

åååå du/ni har vandrat i Italien - det tänker jag mig också göra. Italien är ju så vackert.
I morgon åker vi till Lofoten - det har jag tänkt i så många år och nu bär det iväg!

Svar: Det var en av våra bästa semestrar! 4-5 timmars vandring varje dag, vackert, god mat o dryck! Då hoppas jag få se foton från vackra Lofoten på din blogg sen! Ha en toppenresa!
Mia Ahlstrand

10 Anneli - A'la Foto:

skriven

Vacker bild. Där ser det skönt ut att få vandra! Jag tror också många kommer ta börja ta tag i sin "hälsa" efter sommaren....när den tar slut! Fast en del börjar nog så smått redan! :O)

Svar: Tackar! Ja det var härligt!
Mia Ahlstrand

11 Marit Johansson:

skriven

Du är duktig på det där med hälsa förstår jag, så spännande att du håller på att starta eget, det är ju jättekul.
Otroligt fin bild från er semester!

Svar: Tack! Ska bli jättespännande att starta firma och göra något nytt!
Mia Ahlstrand

12 Birgitte:

skriven

Ja det er godt med al den motion kroppen vil tillade ;-)

Svar: Ja visst är det skönt att röra på sig :)
Mia Ahlstrand

Kommentera här: