Tonfisk i sötsur dillsås

Försöker alltid laga lite extra mat så det ska bli ett par matlådor att stoppa i frysen. Har med matlåda till jobbet varje dag. Sonen har med kanske 3 ggr/vecka. Så hur mycket mat jag än lagar tar matlådorna alltid slut... I helgen lyxade vi med restaurang både på fredags- och lördagskvällen, så då blev det inga matlådor.
Så idag var det dags och jag blev så himla sugen på tonfisk i sötsur dillsås. Det var mamma som lärde mig det för många år sen, men bara för några veckor sedan fick jag veta att det är mormors gamla recept. Gott och billigt är det!
 
Tonfisk i sötsur dillsås
Ca 4 portioner
Smält 30-40 gram margarin i en kastrull.
Vispa ned 5-6 msk vetemjöl och späd med kokande vatten till lagom "sås-konsistens". Man får hälla i lite i taget och vispa däremellan.
Häll i ett par droppar ättika och en tsk strösocker.
Häll i mycket dill. Färsk, frusen eller torkad spelar ingen roll.
Krydda med salt och peppar.
Häll i två burkar tonfisk och vispa runt tills allt är varmt.
Servera med kokt potatis.
 
Brukar frysa in utan potatis för den blir inte så god i frysen.

Kommentera här: